Virusi Morris ose virusat e Internetit të 2 nëntorit 1988 ishin një nga viruset e parë kompjuterikë të shpërndarë nëpërmjet internetit dhe i pari për të fituar vëmendjen e mediave kryesore. Ai gjithashtu rezultoi në dënimin e parë të krimit në SHBA në Ligjin e Mashtrimit të Kompjuterit dhe Abuzimit të vitit 1986. Ishte shkruar nga një student i diplomuar në Universitetin Cornell, Robert Tappan Morris, dhe filloi më 2 nëntor 1988, nga sistemet kompjuterike të Institutit të Teknologjisë të Massachusetts.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu