Hack Wifi

Hacking WiFi Password do të thotë internet falas.

Nëse doni të hackoni një fjalëkalim WiFi, ky artikull është udhëzuesi i përsosur për ju.

Pa marrë parasysh nëse doni të hackoni shkollën, zyrën, kolegjin ose fqinjin tuaj . Ju nuk keni nevojë për ndonjë njohuri paraprake për këtë tutorial.

Nëse keni vendosur vetëm që të hackoni rrjetin wifi të fqinjëve ose nëse doni të mësoni hacking atëherë vazhdoni leximin

Çdo gjë është e vështirë në fillim. Ndoshta nuk do të kuptoni asgjë në fillim, por nëse nuk do të heqni dorë atëherë do të mësoni diçka të re dhe do jeni mirënjohës pasi të lexoni këtë artikull 😉

Unë gjithmonë preferoj sistemin operativ Kali Linux ose Parrot OS për hacking. Kali dhe Parrot kanë të gjitha mjetet e parapërgatitura që janë të nevojshme në wifi hacking si aircrack-ng (software më të mirë për të hackuar një WiFi). Mjete të reja si Fluxion do të punojnë vetëm në Linux.

Pa dyshim, disa programe hacking janë në dispozicion për windows dhe android por nuk mund të krahasohen me Kali Linux.

Sot ne botë ka kryesisht pesë lloje të sigurisë wifi në dispozicion.

 1. WEP Security
 2. WPA Security ose WPA2 Security
 3. MAC ADDRESS Filtering
 4.  HIDDEN Network
 5. WPA2 (WPS available)
 6. OPEN Network (pa password)

A mund te hackoj WIFI me Android?

Lexoni me kujdes fjalët e mia. Android mund të hackoje vetëm sigurinë WPS WiFI. Kjo është e vërteta. Nëse gjeni një tutorial se si të hackoni WPA me Android, më besoni se është e rreme. Ju do ta humbisni kohën tuaj.

Por Inovacioni është gjëja kryesore. Ndoshta disa njerëz po punojnë për ta mundesuar kete gjë.

Cili është problemi me Android?

Problemi me android është se karta wireless nuk e mbështet mënyrën e monitorimit. Modaliteti i monitorimit është shumë i rëndësishëm për të hackuar rrjetin wifi. Ju nuk mund të hackoni WPA pa modalitetin e monitorimit.

Mos e humbni kohën tuaj duke u marre me kete.

Si e hackojne Hakerat fjalëkalimin e wifi tuaj?

Në këtë tutorial unë kam shpjeguar se si te hackoni me te gjiha menyrat e lartpermendura.

WEP SECURITY

WEP (Wired Equivalent Privacy). Kjo është siguria e parë e zbuluar nga Wi-Fi e shpikur në vitin 1999 dhe u hackua brenda vitit.

WEP

Është shumë e lehtë për ta hackuar. Në përgjithësi, njerëzit nuk e kuptojnë punën e hacking WEP wifi, por mund ta hackojne atë. Ekziston një vektor inicializimi i dërgimit në të gjithë rrjetin, nëse kapni vektorin e Inicializimit që ju merrni fjalëkalimin WEP.

Edhe neqoftese nuk ke kuptuar asgjë, nuk ke nevojë ta kuptosh të gjithë punën. Aircrack-ng do të bëjë magji për ju.

Mund ta hackoni brenda 20-30 minutave. Pa marrë parasysh se sa i fortë është përdorimi i fjalëkalimit nga viktima juaj.

Software ju duhet aircrack. Ai jo vetëm hackon WEP duke përdorur aircrack ju gjithashtu mund të hackoni fjalëkalime të tjera wifi si WPA, WPA2A. Aircrack është në dispozicion për të dy Windows dhe Linux.

Aircrack-NG

Si të hackoni ne Windows: Lajm i mirë për përdoruesit e windows është se ju nuk keni nevojë për të drejtuar komandat. Ndërfaqja e saj është GUI (ndërfaqja grafike e përdoruesit) 🙂 Lajm i keq është se do të zgjasë 4-9 orë.

Hackimi në Linux: Pa marrë parasysh se cili distro Linux ju po përdorni, ju nevojitet vetëm një mjet përsëri aicrack-ng.

Pas instalimit, ka disa komanda të thjeshta. Nëse po përdorni Kali në virtual box, duhet të blini një wirless adapter. Kliko ketu per te mesuar procesin.

Si te mbroheni?

Mos përdorni sigurinë WEP . Ju mund të ndryshoni sigurinë nga konfigurimi i routerit.

WPA SECURITY ose WPA2 SECURITY

Kur WEP u bë e lehtë për ta hackuar atëherë WPA (Wfi protected access) u zbulua. Ka dy formate WPA dhe Wpa2. WPA është e sigurt duke e krahasuar me WEP. Por ka shanse që nuk mund ta hackoni atë.

WPA Security

Algoritmi WEP është i dobët, por algoritmi WPA është mjaft i fortë. Por ende, mund të hackoni duke përdorur 2 teknikat e mëposhtme.

 1. Sulmi me Wordlist
 2. Fluxion (menyra me e mire)

Wordlist : Kjo është metoda më e përdorur për të hackuar WPA. Në këtë teknike, haker krijon një listë të fjalëve ose Dictionary me softuerin e ndihmës si crunch. Ju vetëm duhet të jepni disa udhëzime për të krijuar listën e fjalëve si gjatësia e fjalëve maksimale, karakteri minimal gjatësi që dëshironi të përfshini etj.

Pas regjistrimit të fjalëve, keni nevojë për softuer që i zbaton këto fjalë si një fjalëkalim. Aircrack është më i famshëm për rrjetin Hacking wifi.

Mund të provojë 900 fjalë / sekondë ose më shumë në varësi të konfigurimit të sistemit tuaj. Nëse fjalëkalimi juaj është emri yt + diçka si një shifër, atëherë shanset janë të larta që tashmë jeni hackuar. Kjo do të thotë se është e lehtë për të hackuar këtë lloj të rrjetit wifi.

Sulmi Fluxion:
Kjo është e preferuara. Në këtë hacker i tregojnë përdorues nje faqe fake. Kur përdoruesi fut fjalëkalimin e saktë ai lidhet me wifin perseri.

Nëse përdoruesi hyn në fjalëkalim të gabuar atëherë ai / ajo nuk do të jetë në gjendje të përdorë rrjetin wifi deri sa të përdorë fjalëkalimin e saktë.

fluxion attack scr

Këtu është tutoriali duke përdorur wordlist dhe Fluxion

FILTRIMI I MAC ADRESES

Në këtë pajisje janë në gjendje të lidhin rrjetin vetem me Mac Adress.

Çdo pajisje ka identitetin e vet si ne kemi emrin tonë ashtu edhe pajisjet kanë adresë Mac.

Çdo pajisje ka një adresë unike të mac. Me ndihmën e mac, admin lejon vetëm pajisjen e tij për të lidhur WiFi. Të gjitha pajisjet e tjera nuk janë në gjendje të lidhen.

Ju nuk mund ta ndryshoni adresën mac përgjithmonë, por ju mund ta ndryshoni atë përkohësisht.

Për të anashkaluar këtë sistem të sigurisë, duhet të dini vetëm pajisjen e lidhur me Mac adresën dhe pastaj mund të ndryshoni adresën Mac të pajisjes suaj. Pastaj sistemi ju lejon të lidheni me rrjetin wifi.

Kali automatikisht do të gjejë të gjitha pajisjet e lidhura në një rrjet të caktuar. Pasi ta keni gjetur atë ju mund të ndryshoni adresën tuaj mac duke përdorur macchanger.

Windows Tutorial: Nëse jeni përdorues windows, ju duhet të dini adresën mac të pajisjes së lejuar manualisht.

Android Tutorial: Nëse je një përdorues android atëherë duhet të gjesh adresë mac si përdoruesi i windows. Ju duhet të keni root telefonin tuaj. Pas rooting ju mund të ndryshoni adresën mac duke përdorur aplikacionin WiFi Mac Changer

SI TE MBROHENI?
 1. Zvogëloni sinjalin tuaj.
 2. Aplikoni siguri tjetër me filtrimin e adresës Mac.

Hidden network

Që nga emri që ka ajo është e fshehur dhe askush nuk mund ta shohi atë ose të lidhet me atë pasi ju duhet të shkruani emrin e wifi manualisht.

hack hidden wifi

Në windows kur a rrjet të fshehtë WiFi në dispozicion atëherë windows do t’ju tregojë një simbol të rrjetit të fshehur. Nëse përpiqeni të lidheni me rrjetin atëherë do t’ju kërkojë emrin e rrjetit wifi.

Nuk ka përfitim duke fshehur rrjetin WiFi. Kjo do të thotë, nëse njerëzit gjejnë se ka një rrjet të fshehur wifi së pari atëherë ata do të përpiqen të mendojnë emrin e rrjetit wifi.

Nëse jo ata do të kërkojnë në google ose do te lexoni këtë artikull për të mësuar se si të hackoni rrjetin wifi.

Linux Tutorial: Si të gjeni një rrjet të fshehur WiFi brenda 5 minutave

Turorial i Windows: Gjetja e një emri të fshehur të rrjetit është i lehtë si në Windows në krahasim me sigurinë e WPA-së. Këtu janë tetë skanerë më të mirë wifi

SI TE MBROHENI?

 1. Reduktoni sinjalin e rrjetit tuaj WiFi.
 2. Aplikoni ndonjë siguri tjetër me wifi të fshehur.

WPS enabled

WPS (Wifi Protected Setup), por do të jetë i pasigurt në rrjetin tuaj. Ajo njihet edhe si WPA-PSK. Në këtë rast, ka 8 shifra pin ju mund të përdorni këtë pin si një fjalëkalim.

Ruteri ka një PIN 8 shifror që duhet ta fusni gjatë lidhjes, router kontrollon ndaras katër shifrat e para dhe zgjat katër shifra veç e veç, gjë që e bën shumë të lehtë për tu goditur nga sulmi brute force.

WPS Wi-Fi mund të hackohet vetëm në 40 minuta duke përdorur sulmin pixie dust me Reaver.

Përdoruesat e Windows: Mund ta hackoni këtë brenda 5 minutash ose më pak. Instaloni winpcap dhe jumpStart në windows tuaj [10,8, 8,1 etj]

Tutorial Android: WPS APP është i vetmi aplikacion që mund t’ju ndihmojë të anashkaloni këtë. Është falas në dispozicion në dyqanin e Google Play.

SI TE MBROHENI?

 1. Mos e aktivizoni WPS ne konfigurimin e ruterit tuaj.

OPEN Wi-Fi

Jeni duke menduar se çfarë duhet për të hackuar OPEN Wi-Fi. Hackimi i rrjetit të hapur nënkupton kontrollin e rrjetit të plotë. Për të kontrolluar rrjetin Wi-Fi duhet të hackoni routerin.

Çdo router ka emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e parazgjedhur, dhe në botën e sotme më shumë se 90% router ka fjalëkalimin e tyre default dhe nëse ndryshohet fjalëkalimi atëherë hakeri mund të përdorë teknikat me bruteforce, sulmin e wordlist, Man in the Middle Attack ose keyloggerin per te hackuar routerin.

Lexoni 3 menyra per te hackuar ruterin

 

SHËNIM: Ky artikull është vetëm për qëllime edukimi. Albanian Cyber nuk mban përgjegjësi për ndonjë dëm të bërë nga ju. Lexo Disclaimer

1 Koment

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu