A keni hackuar vetëm Wifi dhe tani doni të përdorni routerin apo harruat fjalëkalimin tuaj të routerit, atëherë këtu është gjithçka që duhet të dini rreth hackimit të fjalëkalimit të ruterit.

Mënyrat për të hackuar fjalëkalimin router.

  1. Përdorimi i username dhe fjalëkalimit default
  2. Duke aplikuar brutte force ose sulmin wordlist
  3. Përdorimi i exploiteve të Routerit.

Përdorimi i kredencialeve default

Është më i miri kur po sulmoni router personal/shtëpi sepse njerëzit në përgjithësi nuk ndryshojnë fjalëkalimin dhe Wifi hacking është e lehtë dhe router mund të hackohet vetëm nëse jani të lidhur në wifi.Shumica e njerëzve hackojne wifi për të përdorur internetin falas, prandaj njerëzit nuk e ndryshojnë fjalëkalimin default. Një arsye tjetër është se disa njerëz nuk e dinë si ta ndryshojnë fjalëkalimin.Këtu janë emri i përdoruesit dhe lista e fjalëkalimeve për shumicen e router-ve

Sr.N Username Password
1 admin admin
2 admin (blank)
3 admin password
4 admin secret

 

Këtu është menyra se si të hackoni router duke përdorur kredencialet default

Nëse jeni duke përdorur windows atëherë hapni cmd dhe shkruani ipconfig dhe shkruani adresën ip gateway.
Në shumicën e rasteve, do të jetë 192.168.1.1 por ka raste dhe 192.168.0.1

router hack windows cmd

Nëse jeni përdorues i Linux atëherë zëvendësoni cmd me terminalin dhe ipconfig route

route

Tani ju keni gjetur adresën IP të routerit hapi tjetër është hapja e browserit tuaj dhe në url vendosni adresë IP. Siç mund ta shihni, ajo ka nevojë për kredencialet hyrëse. Është koha që të provoni më listen me lart .

Në rastin e routerit personal/shtëpi, do të hyni (shanset jane 90%).


Duke aplikuar brutte force ose sulmin wordlist

Sulmi Wordlist

Duhet të krijojmë një wordlist me crunch për shkak se është e lehtë për t’u përdorur. Këtu është komanda për të krijuar wordlist

Ne kemi krijuar wordlist me sukses Tani koha është që të provojme çdo fjalë si fjalëkalim. Do të përdorim hydra, por mund të përdorni gjithashtu dhe xhydra e cila është grafike user interface version i Hydra. Këtu është komanda

Siç mund ta shihni, e gjeti fjalëkalimin.

hydra best

Duke perdorur sulmin brute force

Shpresoj se ju e dini atë, hydra mund të nisë sulmin brutte force me këtë komande

Këtu është rezultati

Brutte Force apo Sulmi Wordlist

Unë mendoj se wordlist më i mirë se brutte force, sepse ne mund të krijojmë listën me crunch me fjalëkalime që kursejne kohën tonë. Në këtë tutorial kam përdorur argumentin
-d [email protected] i cili e detyron të mos përsërisë ndonjë karakter, por në sulmin me brutte force, nuk mund ta bëjmë dot atë.

Keshille: Nëse e kryeni këtë komandë, ajo do të fillojë sulmin e wordlistes dhe do të ruaj rezultatin në skedarin save.txt dhe kur të gjejë fjalëkalimin e saktë do te fiki kompjuterin tuaj. Shkruani këtë komandë dhe shkoni për të fjetur

Keshille Hydra


Përdorimi i exploit në Router

Duke përdorur internetin mund të beni exploit pothuajse çdo gjë. Vetëm kërkoni në internet modelin e routerit dhe vulnerabilitetin e tij. Ju gjithashtu mund të përdorni routersploit, por ka 99% mundësi që ajo nuk do të gjejë ndonjë Vulnberlitet.

Ju gjithashtu mund të përdorni routersploit framework.

Si ta instaloni

routersploit

Si të përdorni routersploit

shkruani routersploit ne terminal dhe ajo do të startohet

Tani siç mund ta shihni, është si Metasploit.

Shkruani këtë komandë për të kontrolluar Vulnerabilitetin

use scanners/autopwn

run

Ajo do të përdorë të gjitha exploitet për të gjetur vulnerabilitet.

Tani, ajo nuk gjeti asnjë dobësi

Si të mbroni routerin tuaj?

  • Para së gjithash, sigurohuni që fjalëkalimi juaj WiFI të jetë mjaft i fortë.
  • Nderrojini emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi default.
  • Disa routerë të shtrenjtë automatikisht bllokojnë llogarinë nëse shkruani 5 herë gabim përdoruesi ose fjalëkalim.

Shpresoj se keni mësuar diçka rreth hackimit te ruterve.

SHËNIM: Ky artikull është vetëm për qëllime edukimi. Albanian Cyber nuk mban përgjegjësi për ndonjë dëm të bërë nga ju. Lexo Disclaimer

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu