proxychain

Në këtë tutorial, do t’ju shpjegoj se si mund ta fshihni identitetin tuaj / shfletoni në mënyrë anonime ose të ndryshoni adresën Ip

Ka disa mënyra për të fshehur ose ndryshuar adresën tuaj Ip në Kali Linux

  1. Përdorimi i proxychain
  2. Përdorimi i Vpn

VPN dhe proxy falas zvogëlojnë shpejtësinë e faqes suaj. Nëse dëshironi të konsideroni diçka serioze [scan], atëherë përdorni VPN premium ose proxies. Do të duhet 1-2 minuta për të ngarkuar një faqe interneti të thjeshtë.

Proxychains për të fshehur IP

Në këtë metodë, ju ndryshoni adresën IP duke shtuar numrin e proxy-ve ashtu siç dëshironi. Kali ka një file proxy që duhet të modifikosh proxy-in tuaj në mënyrë manuale. Proxychains punon në tre mënyra.

Static: sipas parazgjedhjes është statike. Në këtë përzgjedhje punojnë të gjitha proxy. Nëse keni një proxy qe nuk punon atëherë sistemi juaj nuk do të funksionojë.

Dynamic: Në këtë mënyrë, nëse është një proxy qe nuk punon ather sistemi kontrollon të gjitha proxies e tjera. Dynamic është shumë më e mirë se përzgjedhja Static.

Random: Zgjedh proxy të ndryshëm nga proxy e listuara. Të ndryshme për URL të ndryshme. Në rast se ndonjë proxy nuk funksionon atëherë zgjedh një tjetër Proxy.

Ok, le të shohim se si mund ta bëni këtë.

Hapni terminalin tuaj dhe shkruani komandat pasuese:

proxychain 1

[do të ndryshojë direktorin nga përdoruesi në root]

proxychain 2

[kjo komandë do të hapë /etc/proxychains.conf file] siç tregohet në screenshot.

proxychain 3

Tani shkoni poshtë ku ju mund të shtoni proxies vet.

Kerkoni ne google google free socks5 proxies [mbani mend proxy se socksk5 është më mirë se HTTP dhe socks4]

Për të shtuar proxy shkoni në terminal përsëri mbrapa [file proxychains.Conf]
add proxy siç tregohet në screenshot. Protokolli i parë pastaj proxy pas portes. Shtoni proxies sa të dëshironi. Këtu kam shtuar vetëm tre dhe e kam ruajtur dosjen.

proxychain 4

Për të përdorur proxychains futuni ne terminal dhe shkruani proxychains para tools ose programit që do përdorni.

Për shembull për të përdorur firefox në terminal me proxy

proxychain 5

ose

proxychain 6Shënim: Sigurohuni që të mbyllni Firefox-in përpara se të bëni këtë

Për të përdorur proxychains për të skanuar

proxychain 7

VPN: Megjithëse proxy ndryshon adresën tuaj IP, por nuk i enkripton të dhënat tuaja. VPN e enkripton plotësisht informacionin tuaj. ISP juaj mund ta shofi se cfare jeni duke bere.

Si të instaloni Vpn falas?

  1. Ne rregull, për këtë fillimisht hapni vpnbook.com dhe kliko në openvpn si në screenshot.

vpnbook

2. Klikoni për të shkarkuar vpn

downloading-vpn-from-vpnbook

3. Pas shkarkimit bejini ekstrakt dhe hapni dosjen siç tregohet në screenshot

opening-extracting-folder-of-vpnbook

4. Tani klikoni me te djathten kudo në folder dhe hapni terminalin.

5. Ok, tani shkruani openvpn vpnbook-euro1-tcp443.ovpn ajo do t’ju kërkojë emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin

openvpn-connecting

  • Username: vpnbook
  • Password: 6. Emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi janë në vpnbook.com. Pas kësaj shtypni enter të hyni për t’u lidhur me vpn.

VPN vs Proxy

Siç ju thashë më sipër, VPN është mënyra më e mirë për të mbrojtur të dhënat tuaja. Por VPN falas është shumë i ngadaltë. Kohët e fundit Vpn falas jane mashtrime për të vjedhur informacionin tuaj.

Për shfletimin e faqeve të internetit, mund të përdorni shfletuesin Tor. Nuk ka nevojë  për të fshehur adresën e ip. Ju gjithashtu mund të instaloni VPN falas brenda këtij shfletuesi me extension. Me TOR, ju gjithashtu mund të hyni në dark web.

Shfletoni në mënyrë anonime duke përdorur Script
Ka një mënyrë tjetër për të fshehur IP tuaj në linux duke përdorur script. script janë krijuar nga disa ekspert dhe e kane ngarkuar për të shkarkuar ne github për përdorim të lirë. Ky script quhet anonsurf dhe ju mund ta përdorni falas. Këtu janë hapa të thjeshtë.
Hapni terminalin:
anonsurf
Do të krijojë një folder në direktorine ku jeni duke punuar dhe do e klonoje ate
Tani hapni dojen me cd kali-anonsurf dhe instalojeni me komanden ./installer.sh
anonsurf 1

Kur është instaluar shkruani anonsurf -h për të parë të gjitha komandat e anonsurf

Sigurohuni që jeni root kur e nisni anonsurf

Per ta startuar anonsurf:
për ta ndaluar vetëm zëvendësoni start me stop.

Këshillë: Nëse doni të ndryshoni ip tuaj, atëherë shkruani  anonsurf restart , do të ndryshojë adresën tuaj IP.

Si ta shifni nëse proxy juaj ose vpn jane duke punuar apo jo?

Këto janë disa mënyra të thjeshta që duhet të bëni për të ndalur nese IP adresën juaj eshte e dukshme. Në default këto opsione janë të aktivizuara, por ju duhet ti çaktivizoni ato.

Para së gjithash, hapni firefox dhe te url vendosni about:config .Do t’ju paralajmëroj siç tregohet në screenshot, mos u bëni merak asgjë nuk është e gabuar klikoni mbi
I accept the risk!

aboutconfig

Tani hapni filet e konfigurimit në kutinë e kërkimit të llojit media.peerconnection.enabled siç tregohet në screnshot.

media.peerconnection.enabled-min

Hapi i fundit: klikoni dy herë mbi value për të ndryshuar vlerën nga true në false. Tani jeni të sigurt.

Mënyrat për të gjetur adresën e rreme IP

Shkoni te terminali dhe shkruani curl ifconfig.me/all do t’ju tregojë adresën IP publike. Perdoreni kete komandë përpara se të filloni proxy ose vpn dhe e kontrolloni nëse është e ndryshme  pasi ti startoni ato.

PS: Kam përdorur Kali Linux dhe Parrot OS sepse jane dy sistemet operative te preferuar!

SHËNIM: Ky artikull është vetëm për qëllime edukimi. Albanian Cyber nuk mban përgjegjësi për ndonjë dëm të bërë nga ju. Lexo Disclaimer

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu