• Skaneri ultrasonic i gjurmëve të gishtave në telefon celular nuk mund të dallonte një gjurmë gishtash nga një printim i gjurmeve te gishtave 3D.
  • Një përdorues i Reddit demonstroi zhbllokimin e S10 me një xham të printuar 3D me një foto të gjurmëve të gishtave të tij.

Karakteristikat e reja të smartphone mund të jenë të përshtatshme për përdoruesit për të përdorur pajisjet në mënyrë të sigurt, por jo gjithmonë. Një dëshmi për këtë është një hack i fundit dhe i thjeshtë i kryer në skanerin më të fundit të Samsung S10 për gjurmët e gishtave. Reddit përdoruesi darkshark9 tregoi se një model i printuar 3D me gjurmë gishtash i vendosur në skaner mund të zhbllokojë telefonin për disa sekonda.

Skaneri i gjurmëve të gishtave në ekran u prezantua nga Samsung këtë vit në pajisjet S10 dhe S10 +.


Pse Samsung përdor sensorë ultrasonic?

– Samsung tha se preferonte përdorimin e teknologjisë ultrasonike për avantazhin e saj të sigurisë mbi sensorët optikë. “Përdorimi i ID-së së gjurmës së gishtave identifikon përpjekjet e spoofingut duke përdorur kopje 2D të gjurmëve të gishtave të një personi. Çdo nivel i printimit të përdoruesit është mapuar në 3D. Për të përmirësuar sigurinë më tej, ne përdorim një algoritëm të mësimit të makinës për të zbuluar dallimet ndërmjet gjurmëve të gishtërinjve të vërtetë dhe kopjeve të falsifikuara 3D, “Samsung përmend në faqen e tyre zyrtare.

Përkundër kërkesave të larta, teknologjia nuk duket të jetë deri në shenjën e sigurisë. shfrytëzimi i darkshark9 është një shembull se si teknologjia ultrasonic mund të përmbyset përkundër përparësive të tjera të saj mbi teknologjitë e mëparshme. Samsung është ende për të dalë me një përgjigje për këtë çështje në pajisjet S10 dhe S10 +.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu