ngrok

Çfarë është Ngrok?

Ngrok është një softuerqë krijon tunele të sigurta nga një vendndodhje publike , si interneti në një shërbim të rrjetit lokal duke kapur të gjithë trafikun për inspektim të detajuar.

Pse Ngrok?

Ngrok është një aplikim ndër-platformë që u mundëson zhvilluesve të ekspozojnë një server zhvillimi lokal në Internet me përpjekje minimale. Softueri e bën serverin tuaj të strehuar në vend që duket të jetë pritur në një nëndomain të ngrok.com, që do të thotë se nuk nevojitet asnjë IP publik ose emër domain në makinën lokale. Funksionalitete të ngjashme mund të arrihen me Reverse SSH Tunneling, por kjo kërkon më shumë setup, si dhe hosting e serverit tuaj.

ngrok është në gjendje të anashkalojë kufizimet e NAT Mapping dhe firewall duke krijuar një tunel të gjatë TCP nga një nëndomain i krijuar rastësisht në ngrok.com (p.sh. 3gf892ks.ngrok.com) tek makina lokale. Pas përcaktimit të portes në të cilin serveri juaj web dëgjon, programi i klientit ngrok inicion një lidhje të sigurt në serverin e ngrokut dhe pastaj çdokush mund të bëjë kërkesa te serveri juaj lokal me adresën unike të tunelit të ngrokut. Udhëzuesi i zhvilluesit të ngrok përmban informacion më të detajuar mbi atë se si funksionon.

Servera të ndryshëm të tunelit janë në dispozicion në të gjithë botën dhe vendet përfshijnë: SHBA (Ohio), Evropë (Frankfurt), Azi (Singapor) dhe Australi (Sydney).

Si parazgjedhje, ngrok krijon dy pikat përfundimtare të HTTP dhe HTTPS, duke e bërë të dobishme për testimin e integrimeve me shërbimet e palëve të treta ose API që kërkojnë domain valide SSL / TLS. Rastet e tjera të përdorimit përfshijnë: shpejt paraqitjen e demos lokale për klientët, testimin e backends të aplikacioneve celulare dhe drejtimin e shërbimeve personale të cloud nga kompjuteri juaj në shtëpi.

Një veçori e ngrok është aftësia për të ndjekur dhe përsëritur kërkesat HTTP përmes konsolit të internetit të ngrok (të arritshëm në http://127.0.0.1:4040/). Funksioni i rishikimit është shumë i dobishëm kur testoni thirrjet API ose webhooks që mund të inspektojë të gjitha përmbajtjet e headers dhe të dhënat e kërkesës / përgjigjes në një vend nëpërmjet UI të konsolës.

Një version premium i ngrok, është i disponueshëm për zhvilluesit që duhet të përdorin në prodhim dhe ofron funksione të tilla si automatizimi i API dhe menaxhimi i kredencialeve, duke e bërë atë të përshtatshme për menaxhimin e largët të IO-së në një mjedis profesional.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu