“Coronavirus, i cili po diskutohet gjerësisht si një histori kryesore e lajmeve, tashmë është përdorur si karrem nga kriminelët në internet. Deri më tani jane parë vetëm 10 skedarë unik, por pasi kjo lloj aktiviteti shpesh ndodh me tema të njohura të mediave, atëherë ne presim që kjo tendencë mund të rritet, “tha Anton Ivanov, analisti i malware Kaspersky.

Produktet Kaspersky zbulojnë skedarë qe permbajne “koronavirus” me emrat e mëposhtëm të:
Worm.VBS.Dinihou.r,
Worm.Python.Agent.c,
UDS: DangerousObject.Multi.Generic,
Trojan.WinLNK.Agent.gg,
Trojan.WinLNK .Agent.ew,
HEUR: Trojan.WinLNK.Agent.gen,
HEUR: Trojan.PDF.Badur.b

Kaspersky ka rekomanduar një seri masash për të mos u bërë viktimë e programeve me qëllim të keq duke pretenduar se janë përmbajtje ekskluzive. Këto përfshijnë shmangien e lidhjeve të dyshimta, premtimin e përmbajtjes ekskluzive; duke iu referuar burimeve zyrtare për informacion të besueshëm dhe të ligjshëm.

Masat e tjera përfshijnë: Shikimin në shtesën e skedarit të shkarkuar. Dokumentet dhe skedarët video nuk duhej të ishin bërë as formate .exe ose .lnk; duke përdorur një zgjidhje të besueshme të sigurisë, të tilla si Kaspersky Security Cloud, për mbrojtje gjithëpërfshirëse nga një gamë e gjerë kërcënimesh.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu