Duke kërkuar për Linux-in më të mirë për të mësuar hacking?

Nëse doni të ndiqni një karrierë në Sigurinë e Informacionit ose tashmë jeni duke punuar si një profesionist i sigurisë ose nëse jeni të interesuar vetëm për këtë fushë specifike të dijes, një distro e mirë e Linux që i përshtatet qëllimit tuaj është një domosdoshmëri.

Ka distro të panumërta Linux për qëllime të ndryshme. Disa janë të dizejnuara për detyra specifike në mendje dhe të tjerët janë për ndërfaqe të ndryshme.

Distrot më të mira të Hacking Linux

Në thelb ne kemi përmendur shpërndarjet e ndryshme Linux duke u fokusuar në siguri. Këto distros Linux ofrojnë mjete të ndryshme që janë të nevojshme për vlerësimin e sigurisë në rrjet dhe detyra të tjera të ngjashme.

1. Kali Linux

Kali Linux është distribucioni më i njohur i Linux-it për testimin etik dhe penetrimin. Kali Linux u zhvillua nga Offensive Security duke marrë zhvillimin nga BackTrack.

Kali Linux
Kali Linux

Kali Linux është i bazuar në Debian. Ai vjen me një sasi të madhe të instrumenteve të testimit të penetrimit nga fusha të ndryshme të sigurisë dhe shkences forensike. Dhe tani ai ndjek modelin e lëshimit në qarkullim, që do të thotë që çdo mjet i koleksionit tënd do të jetë gjithmonë i përditësuar.

Kjo është platforma më e përparuar e testimit të penetrimit. Mbështet një gamë të gjerë të pajisjeve dhe platformave hardware. Për më tepër, Kali Linux siguron dokumentacion të mirë dhe një komunitet të madh dhe aktiv.

Ju mund ta instaloni lehtë Kali Linux në VirtualBox brenda Windows dhe të filloni menjëherë praktikën tuaj të piraterisë.

2. BackBox

BackBox është një distro i bazuar në Ubuntu i zhvilluar për testimin e penetrimit dhe qëllimin e vlerësimit të sigurisë. Është një nga distro më të mirë në fushën e saj.

Back Box
Back Box

BackBox ka një repositor të vetin të softuerit që ofron versionet më të fundit të sistemeve dhe analizave të rrjetit dhe mjetet më të njohura të etikës hacking. Ajo është projektuar me minimalism në mendje dhe duke përdor mjedisin desktop XFCE. Ofron një përvojë të shpejtë, efektive, të përshtatur dhe të plotë. Ajo gjithashtu ka një komunitet shumë të dobishëm pas saj.

3. Parrot Security OS

Parrot Security OS është relativisht i ri në lojë. Frozenbox Network është prapa zhvillimit të këtij distro. Përdoruesit e synuar të Parrot Security OS janë testues të penetrimit të cilët kanë nevojë për mjedis cloud miqësor me anonimitet në internet dhe sistemin e koduar.

Parrot Security OS
Parrot Security OS

Parrot Security OS bazohet gjithashtu në Debian dhe përdor MATE si mjedis të tij desktop. Pothuajse çdo mjet i njohur për testimin e penetrimit është në dispozicion këtu, së bashku me disa mjete ekskluzive me porosi nga Frozenbox Network. Dhe po, është në dispozicion si Rolling Release.

4. BlackArch

BlackArch është një test i depërtimit dhe hulumtimit të sigurisë të distro ndërtuar në krye të Arch Linux.

BlackArch
BlackArch

BlackArch ka një repositori të vet që përmban mijëra mjete të organizuara në grupe të ndryshme. Dhe lista po rritet me kalimin e kohës.

Nëse jeni tashmë një përdorues Arch Linux, ju mund të vendosni mbledhjen e mjeteve BlackArch në krye të saj.

5. Bugtraq

Bugtraq është një distro me një gamë të gjerë penetration dhe mjetesh forenzike.

Bugtraq
Bugtraq

Bugtraq është në dispozicion me mjediset e desktopit XFCE, GNOME dhe KDE bazuar në Ubuntu, Debian dhe OpenSUSE. Është gjithashtu në dispozicion në 11 gjuhë të ndryshme.

Bugtraq ka një arsenal të madh të instrumenteve të testimit të penetrimit – mjekësisë forenzis mobile, laboratorëve të testimit të malware së bashku me mjetet e projektuara posaçërisht nga Komuniteti Bugtraq.

6. DEFT Linux

DEFT, i shkurtër për Digital Evidence & Forensics Toolkit, Linux është një shpërndarje e bërë për Mjekësinë Ligjore Kompjuterike, me qëllim të drejtimit të sistemit të drejtpërdrejtë pa korruptuar ose dëmtuar pajisjet e lidhura me PC ku bëhet nisja.

DEFT
DEFT

DEFT është i lidhur me DART (Digital Advanced Response Toolkit), një sistem i Forensikës për Windows. Përdor mjedisin desktop LXDE dhe WINE për ekzekutimin e tools të Windows.

7. Samurai Web Testing Framework

Samurai Web Testing Framework është zhvilluar me qëllimin e vetëm të testimit të penetrimit në internet. Një ndryshim tjetër është se ajo vjen si një makinë virtuale, e mbështetur nga Virtualbox ose VMWare.

Samurai Web Testing Framework
Samurai Web Testing Framework

Samurai Web Testing Framework bazohet në Ubuntu dhe përmban mjetet më të mira falas dhe open source që fokusohen në testimin dhe sulmimin e faqeve të internetit.

Ai gjithashtu përfshin një Wiki të konfiguruar paraprakisht për të ruajtur informacione gjatë testeve tuaja të penetrimit.

8. Pentoo Linux

Pentoo është i bazuar në Gentoo Linux. Është një distro i fokusuar në testimin e sigurisë dhe depërtimit dhe është i disponueshëm si LiveCD me mbështetje të vazhdueshme (do të thotë se çdo ndryshim i bërë në mjedisin Live do të jetë i disponueshëm në boot tjetër nëse përdorni një USB).

Pentoo Linux
Pentoo Linux

Pentoo është në thelb një instalim Gentoo me shumë mjete të personalizuara, karakteristika kernel dhe shumë më tepër. Përdor mjedisin desktop XFCE.

Nëse jeni tashmë një përdorues Gentoo, mund ta instaloni Pentoo si mbivendosje në të.

9. Caine

CAINE është për mjedisin e hetuar kompjuterik. Ajo është krijuar si një projekt i Mjekësisë Ligjore Dixhitale dhe është plotësisht e fokusuar në të.

Caine
Caine

Caine vjen me një shumëllojshmëri të gjerë të mjeteve të zhvilluara për forenzikë të sistemit dhe qëllimin e analizës.

10. Network Security Toolkit

Network Security Toolkit është një Live ISO bootable bazuar në Fedora. Ai siguron profesionistët e sigurisë dhe administratorët e rrjetit me një gamë të gjerë mjetesh të sigurimit të rrjetit open source.

Network Security Toolkit
Network Security Toolkit

Network Security Toolkit ka një ndërfaqe të avancuar të Uebit për administrimin e sistemit / rrjetit, navigacionin, automatizimin, monitorimin dhe analizën e rrjetit dhe konfigurimin e shumë aplikacioneve që gjenden në Network Security Toolkit distro.

11. Fedora Security Spin

Fedora Security Spin është një variant i Fedora i projektuar për auditimin dhe testimin e sigurisë dhe mund të përdoret gjithashtu për qëllime të mësimdhënies.

Fedora Security Spin
Fedora Security Spin

Qëllimi i këtij distro është të mbështesë studentët dhe mësuesit ndërsa ata janë duke praktikuar ose të mësojnë metodologjitë e sigurisë për sigurinë e informacionit, sigurinë e aplikacioneve të internetit, analizat e forenzikës etj..

12. ArchStrike

ArchStrike (i njohur më parë si ArchAssault) është një projekt i bazuar në Arch Linux për testuesit e penetrimit dhe profesionistët e sigurisë.

Arch Strike
ArchStrike

Ai vjen me të gjitha gjërat më të mira të Arch Linux me mjete shtesë për testimin e penetrimit dhe sigurinë kibernetike. ArchStrike përfshin mijëra mjete dhe aplikacione, të gjitha të kategorizuara në grupe paketash modulare.

Ka shumë të tjerë për ju që mund të zgjidhni. Ne do të përmendim disa prej tyre:

Cila nga sistemet e hacking Linux të listuara më sipër keni provuar? Dëshironi të sugjeroni ndonjë distro që nuk e kemi përmendur? Shkruajeni atë që mendoni në seksionin e komenteve.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu