Nëse ka një truizëm në lidhje me kompjuterët, është se ato janë duke u bërë më të vogla. Ndërsa studiuesit mund të paralajmërojnë se përpunuesit e tanishëm  janë gati të arrijnë kufijtë e Ligjit të Moore – domethënë, ne pothuajse nuk mund të marrim asnjë më të vogël – një zhvillim i ri thotë ndryshe. 19 Mars shënoi ditën e parë të IBM Think 2018, ku kompania zbuloi një kompjuter kaq të vogël, ju mund të keni nevojë për syze për ta parë atë.

Injorojeni dhe nuk keni per ta gjetur
IBM po e quan këtë kompjuterin më të vogël në botë, dhe përkundër natyrës së tij futuriste kushton vetëm 10 cent për të prodhuar. Kompjuteri i vogël paketon disa qindra mijëra transistorë në një gjurmë më të vogël se një kokërr kripë, megjithatë krenohet me fuqinë llogaritëse të çipit x86 që drejtonte kompjutera desktop gjatë gjithë viteve 1980 dhe 90, sipas ZDNet. Sigurisht, kjo është e ngadaltë në krahasim me laptopin apo edhe smartphone-in tuaj, por nuk do të luani saktësisht rekreativë të personave të parë në këtë motherboard të vogël. Në vend të kësaj, është vendosur të sjellë sigurinë dixhitale të blockchain në botën reale.

 

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu