Kali OS

Ky tutorial ju tregon se si ta instaloni Kali Linux në Virtual Box në Windows dhe Linux në mënyrën më të shpejtë të mundshme.

Kali Linux është një nga sistemet operative të Linux për hacking dhe te pasionuar të sigurisë.

Ju mund të instaloni Kali Linux duke zëvendësuar sistemin operativ ekzistues, por duke e përdorur atë nëpërmjet një makine virtuale do të ishte një mundësi më e mirë dhe më e sigurt.

Me Virtual Box, ju mund të përdorni Kali Linux si një aplikacion të rregullt në sistemin tuaj Windows / Linux. Është pothuajse e njëjtë si perdorimi i VLC ose një lojë në sistemin tuaj.

Përdorimi i Kali Linux në një makinë virtuale është gjithashtu i sigurt. Çfarëdo që bëni brenda Kali Linux nuk do të ndikojë në sistemin tuaj paresor (dmth. Sistemi juaj origjinal i Windows apo Linux). Sistemi juaj aktual operativ do të jetë i paprekur dhe të dhënat tuaja në sistemin paresor do të jenë të sigurta.

Si të instaloni Kali Linux në VirtualBox – Hap pas Hapi

Do të përdorim VirtualBox . Është një zgjidhje e mrekullueshme e virtualizimit open source për të gjithë (përdorim profesional ose personal). Është në dispozicion falas.

Në këtë tutorial, ne do të flasim për Kali Linux në veçanti, por ju mund të instaloni pothuajse çdo OS tjetër i cili ka ISO file ekzistues ose një makinë virtuale te rregjistruar ne formatet qe pranon Virtual Box.

Udhëzues hap pas hapi për të instaluar Kali Linux në VirtualBox

Ne do të përdorim një imazh Kali të personalizuar që ështe krijuar për VirtualBox në mënyrë specifike. Gjithashtu mund të shkarkoni skedarin ISO për Kali Linux dhe të krijoni një makinë të re virtuale – por pse e bëni kur keni një alternativë më të lehtë?

1. Shkarkoni dhe instaloni VirtualBox

Gjëja e parë që duhet të bëni është që të shkarkoni dhe instaloni VirtualBox nga faqja zyrtare e Oracle.

SHKARKOJE KETU

Sapo të shkarkoni setup, thjesht klikoni dy herë mbi të për të instaluar VirtualBox. Është e njëjtë për instalimin e VirtualBox në Ubuntu / Fedora dhe Linux gjithashtu.

2. Shkarkoni imazhin virtual të gatshëm për përdorim të Kali Linux

Pas instalimit të suksesshëm, drejtohuni te faqja e shkarkimit të Offensive Security për të shkarkuar imazhin VM për VirtualBox. Nëse ndryshoni mendjen tuaj për të përdorur VMware, kjo është gjithashtu e disponueshme.

kali linux virtual-box-image

Siç mund ta shihni madhësia e skedarit është edhe mbi 3 GB, ju duhet ta përdorni opsionin torrent ose ta shkarkoni duke përdorur nje download manager.

KALI LINUX VIRTUAL IMAGE

3. Instalo Kali Linux në Virtualbox

Sapo të keni instaluar VirtualBox dhe të keni shkarkuar imazhin e Kali Linux, ju duhet vetëm ta importoni atë në VirtualBox në mënyrë që të funksionojë.

Ja se si të importoni imazhin VirtualBox për Kali Linux:

Hapi 1: Hapni VirtualBox. Ju do të vini re një buton Importi – klikoni mbi të

Hapi 2: Shfletoni skedarin që sapo keni shkarkuar dhe zgjidhni që të importohet (siç mund ta shihni në imazhin më poshtë). Emri i skedarit duhet të fillojë me ‘kali linux’ dhe të përfundojë me .ova extension.

Pasi ta përzgjidhni, vazhdoni duke klikuar tek Next

Hapi 3: Tani, ju do të tregoni cilësimet për makinën virtuale që dëshironi të importoni. Pra, ju mund të personalizoni ato ose jo – kjo është zgjedhja juaj. Është në rregull nëse shkoni me parametrat e paracaktuar.

Ju duhet të zgjidhni një drive ku keni hapësirë të mjaftueshme të disponueshme. Kurrë nuk do të rekomandojë C: drive në Windows.

Pasi të keni mbaruar me cilësimet, klikoni Importi dhe pritni pak sa te importohet.

Hapi 4: Tani do ta shihni atë të listuar. Pra, thjesht shtypni Start për ta nisur atë.

Ju mund të merrni një gabim në fillim për mbështetjen e USB port 2.0 kontrollues, ju mund ta çaktivizoni atë për ta zgjidhur problemi ose thjesht ndiqni udhëzimet në ekran të instalimit të një pakete shtesë për ta rregulluar atë.

kali-linux-on-windows-virtualbox
Kali Linux që ekzekutohet në VirtualBox

Emri i përdoruesit në Kali Linux është root dhe fjalëkalimi është toor. Duhet të jeni në gjendje të identifikoheni në sistem

Mos harroni se duhet të përditësoni Kali Linux para se të provoni të instaloni një aplikacion të ri ose të përpiqeni të hackoni WiFi-në e fqinjit tuaj.

Shpresoj se ky udhëzues ju ndihmoi të instaloni lehtë Kali Linux në Virtual Box. Sigurisht, Kali Linux ka shumë mjete të dobishme në të për testimin e penetrimit!

Këshillë: Të dy Kali Linux dhe Ubuntu janë Debian-based. Nëse hasni ndonjë problem apo gabim me Kali Linux, ju mund të ndiqni tutorialët e destinuar për Ubuntu ose Debian në internet.

Bonus: E-Book Kali Linux Guide (Falas)

Nëse jeni duke filluar vetëm me Kali Linux, do të jetë një ide e mirë të dini se si të përdorni Kali Linux.

Offensive Security, kompania prapa Kali Linux, ka krijuar një libër udhëzues që shpjegon bazat e Linux, bazat e Kali Linux, konfigurimin, etj. Gjithashtu ka disa kapituj mbi testimin e penetrimit dhe mjetet e sigurisë.

Në thelb, ajo ka gjithçka që ju nevojitet për të filluar me Kali Linux. Dhe gjëja më e mirë është se libri është në dispozicion për të shkarkuar falas.

KALI LINUX REVEALED

Na tregoni në komentet e mëposhtme eskperiencen tuaj me Kali Linux në VirtualBox.

2 KOMENTET

  1. Përshëndetje si mundem ta aktivizoj internetin ne kali linux sepse e kam instaluar permes Virtualbox por nuk po mundem ta aktivizoj internetin. Ju falëmderit

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu