Sulmet testuese janë kryer në më shumë se 50 universitete të pranishme në Britaninë e Madhe.
Ekipi i hakerëve mori gjithashtu të dhëna të ndjeshme pas thyerjes së këtyre sistemeve në ato dy orë.
Një ekip hakerësh etikë ka thyer me sukses sistemet e mbrojtjes kibernetike, të punësuar nga universitetet në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar. Sulmet testuese u bënë thjesht në një hapësirë ​​prej dy orësh.

Ekipi ishte nga Jisc – një organizatë që ofron shërbime interneti për shumicën e universiteteve të Mbretërisë së Bashkuar. Ekspertët mund të kenë akses dhe të shikojnë të dhënat personale, sistemet e financave dhe rrjetet e kërkimit.

Vlen të përmendet

  • Në sulmin testues, ekipi mori akses mbi informacione të studentëve dhe stafit, i tejkaloi sistemet e financave si dhe bazat e të dhënave të kërkimit. Disa nga sulmet e simuluara janë bërë në vetëm një orë.
  • Një nga teknikat e vendosura nga ekipi ishte shtyrja e phishing për të hequr malware në këto sisteme përmes email phishing.
  • Mbi 50 sisteme të universiteteve thuhet të jenë të komprometuar nga ky sulm me disa sisteme që sulmohen vazhdimisht.

Çka çoi në këto çështje?

John Chapman, kreu i operacioneve të sigurisë në Jisc sugjeron që mungesa e njohurive të sigurisë në internet është arsyeja për sulmet në rritje në vend. Chapman i  BBC tha se

“… nuk jemi të sigurt se të gjitha universitetet në Mbretërinë e Bashkuar janë të pajisura me njohuri adekuate të sigurisë kibernetike, shkathtësi dhe investime. Sulmet kibernetike po bëhen më të sofistikuara dhe të përhapura dhe universitetet nuk mund të përballojnë të qëndrojnë ende përballë kësaj kërcënimi të vazhdueshëm në zhvillim “.

Në tërësi, Britania e Madhe ka dëshmuar mijëra përpjekje për shkelje të sistemeve që i përkasin universiteteve gjatë vitit të kaluar. Ka ardhur koha që sektori i arsimit të rrisë lojën e tij dhe të përdorë masat e nevojshme të sigurisë në internet për të mbrojtur rrjetet kompjuterike akademike.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu