wifi

Wpa është siguria më e zakonshme WiFi që ne përdorim sot. Algoritmi i tij është mjaft i sigurt, por akoma, mund ta hackosh atë.

Do ju tregojmë dy mënyra më të mira për të hackuar WiFi me WPA. E para është më e mira për ata që dëshirojnë të mësojnë wifi hacking. Metoda e dytë është më e mira për ata që duan të hackojne WiFi pa e kuptuar procesin

Sigurohuni që keni instaluar Linuxin sepse këto mjetepunojnë në Linux. Kali Linux dhe Parrot Sec janë distrot e rekomanduara.

Wifi Hacking (duke përdorur aircrack-ng)

Shënim: Mund të hackosh WPA pa Sinjal, por duhet të marrësh sinjale WiFi për 10 minuta pastaj mund të kthehesh për te crackuar fjalëkalimin Kur procesi i hackimit është bërë atëherë ju mund të përdorni wifi në Android ose iPhone.

Nëse jeni krejtësisht i ri në hacking, atëherë lexoni postimin për fillestar ketu

Në këtë teknikë, nuk ka asgjë te re perdorim te njëjtin software Aircrack-ng dhe crunch Vetëm modifikojme komandat në mënyrën më të mirë.

Dhe nuk keni pse prisni derisa një klient të bashkohet në rrjet. Unë do t’ju tregoj se si ta shkëputni klientin nga routeri.

Kujdes: Për Vmware ose Virtual box ju duhet të blini një përshtatës wireless, por unë nuk ju rekomandoj që të hackoni wifi duke përdorur Vmware ose Virtual box Gjithsesi, kontrolloni tutorialin.

Nëse keni ndonjë sugjerim, ankesë ose paqartesi për ta kuptuar atëherë mos harroni të lini një koment.

Ky tutorial është në 2 pjesë. Pjesa 2 mund të bëhet nga shtëpia juaj (dekriptimi), por për pjesën 1 keni nevojë për qe ta kapni sinjalin wifi që do të hackoni.

PJESA 1: Pjesa 1: Kapja e WPA Handshake

Çfarë është  WPA Handshake?
Para leximit të këtij postimi, shumë prej jush janë përpjekur të mendojnë fjalëkalimin wifi. Supozoni se ju mund të mendoni fjalëkalimet pa asnjë sinjal. WPA handshake mund ta bëjë këtë. Ai është një file i një rrjeti wifi ku mund të provoni fjalëkalimet pa sinjal. Sistemi do të mendojë fjalëkalime me shpejtësi 1000  fjale/sek, ose më shumë varet nga harduali juaj.

Startoni sistemin tuaj dhe hapni terminalin

Shkruani su.

Nëse nuk identifikoheni si përdorues root, atëherë do të kërkojë fjalëkalimin root.

Hapi tjeter eshte te shkruani ifconfig. Do të tregojë të gjithë ndërfaqen e rrjetit në dispozicion. Nëse wlan0 është i pranishëm, atëherë jeni ne rrugen e duhur. Në disa distro, ajo quhet ndryshe si wlXXXX. Kjo tregon që ju mund të përdorni WiFi.

ifconfigHapi tjetër është të stoponi internetit tuaj. Shikoni komandën.Hapi i ardhshëm është qe te cojme karten e wifi ne monitor mode.

monitor mode wifi

Komanda e mësipërme do të mundësojë mënyrën e monitorimit.Mënyra e monitorimit përdoret për të parë informacion në lidhje me rrjetet wifi që janë në dispozicion në rangun tonë. Për deautentikimit e klientit nga mënyra e monitorimit të rrjetit është e rëndësishme

Pas kësaj, ju duhet të ndaloni disa procese.

Ajo do të tregojë të gjithë rrjetin me shumë informacione. Do të vazhdojë derisa ta ndaloni atë.

Shtypni ctrl + c për ta ndaluar atë.

Hapi tjetër është i rëndësishëm për të parë gjithçka rreth rrjetit tuaj që do të hackoni BSSID është mac adresa ESSID është emri i Rrjetit. ENC tregon rrjetin e përdorur të sigurisë. Para se të vazhdoni, sigurohuni që të jetë WPA ose wpa2. CH tregon numrin tuaj të kanalit.Në varësi të objektivit tuaj ju duhet të ndryshoni numrin e kanalit.

Kanali i adapterit tuaj do të ndryshojë nga çdo kanal në kanalin 8.

Duke përdorur këtë komandë ju mund të kapni WPA Handshake.

 

Këtu -c është numri i kanalit dhe –bssid është id e wifi qe do te hackoni. -w është file ku ne duam të ruajmë handshake me emrin e skanimit.

Kjo do të përpiqet të kapë handshake deri sa dikush të bashkohet me wifin(gjë që nuk ka kuptim). Por ju mund te mos prisni. Hapni një terminal të ri dhe shkruani këtë komande aireplay-ng -0 0 -a bssid këtu. Këtu është komanda e plotë.

aireplay deauth

Do të nisë sulm dos në Router kështu që të gjitha pajisjet e lidhura (klientet) do të shkyçen. Kur çdo pajisje shkëputet nga router, do të shihni WPA Handshake të kapur në terminalin e mëparshëm.

Kur handshake është kapur shtypni ctrl + c për të ndaluar aireplay-ng. Është e rëndësishme të ndalet sepse ndalon internetin e WiFI.

deauth server

Tani pjesa 1 është e plotë. Për të konfirmuar shtypni ls nëse dhe ka ndonjë skedar me emrin e skanimit-01. Shikoni screenshot.

handshake

Pjesa 2

Ne kemi kapur WPA Handshake, por tani ne duhet ta dekriptojme atë duke përdorur sulm me wordlist.

Do të krijojmë skedar teksti të listës së fjalëve duke përdorur crunh.

Komanda për të krijuar listën e fjalëve.

crunch min max characters -o filename (per te ruajtur rezultatet)

crunchDo të krijojë një listë fjalësh me shifra 1234567890 (ju mund të përdorni edhe karaktere) ku gjatësia minimale është 8 dhe gjatësia maksimale është 10. Të gjitha këto fjalë do të ruhen në file password.txt.

Lexo: Si të përdorësh crunch ne linux

Hapi i fundit:

scan handshake

do të provojë çdo fjalë të password.txt si fjalëkalim. nësefjalëkalimi është në file do t’ju tregojë diçka të tillë.

decrypted handshake

Tashme që keni hackuar wifi, por duhet të shkruani disa komanda për çaktivizimin e monitor mode dhe nisjen e NetworkManager këtu janë këto komanda


Wifi Hacking (duke përdorur fluxion)

Një problem kryesor me aircrack-ng është që bëhet proces i gjatë kur gjatësia e fjalëkalimit është më e madhe se 8.

Disa njerëz përdorin karaktere unike në fjalëkalimin që e bën të pamundur të hackohen.

Fluxion është zgjidhja për të gjitha këto probleme. Është e ardhmja e piraterisë wifi

Është e lehtë për t’u përdorur, dhe hackimi juaj do të jetë i plotë brenda pak minutash.

Si funksionon fluxion?

Epo, para së gjithash, ajo kap WPA Handshake automatikisht dhe më pas aplikon Man in The Middle Attack.
Ajo do të pyes klientet për fjalëkalimin (shih screenshot).

fluxion attack scr

Gjëja më e mirë për Fluxion është:

Nëse përdoruesi shkruan fjalëkalimin e gabuar, ai e zbulon automatikisht (sepse kapet WPA handshake, prandaj përpiqet të përdorë hyrjen e përdoruesit si fjalëkalim duke përdorur aircrack-ng) dhe e paralajmërimon përdoruesin

Kjo do te thote qe shanset tuaja per te hackuar wifi jane 99% 🙂.

Kur viktima shtyp fjalëkalim të saktë, atëherë i gjithë shërbimi do të ndalet dhe do te  kaloje nga fluxion, dhe kështu përdoruesi mund të përdorë internetin.

Ja se si ta instaloni dhe ta përdorni atë

Fluxion është në dispozicion në GitHub dhe ju mund ta merrni me këtë komandë për ta klonuar atë.

fluxion

cd fluxion

Kjo komandë do të fillojë te startoje fluxion dhe do te instaloje gjithçka që kërkon fluxion. Nëse mungon ndonjë paketë do instalohet automatikisht, sepse për një sulm të suksesshëm ju nevojiten të gjitha paketat.

Në rastin e Kali Linux apo Parrot Sec, ju nuk keni per te bërë asgjë.

Pas zgjedhejs se gjuhes, në hapin tjetër, duhet të skanoni zonën tuaj që ju mund të zgjidhni kanalin.

Siç do ta shihni, do t’ju tregojë të gjitha rrjetet në dispozicion në rangun tuaj kur të shihni rrjetin tuaj qe do hackoni ather shtypni ctrl +c per te mbyllur WIFI Monitor.

Në mbyllje, do të tregojë rrjetet qe kapi wifi në terminal. Ju mund të zgjidhni rrjetin duke përdorur ID e tyre.

Në hapin tjetër, ju duhet të zgjidhni opsionin e sulmit. Në parim, është se si krijoni rrjetin tuaj. Unë do t’ju këshilloj që të zgjidhni Hostapd e cila është gjithashtu e rekomanduar nga Fluxion

Hapi tjetër është rreth vendndodhjes së file të handshake. ju mund të zgjidhni direktorine tuaj, por nuk keni nevojë për të. Vetëm shtypni Enter. Ajo do të zgjedhë automatikisht.

Tani ju do të zgjidhni për filen e handshake, se si do e kapni handshake. Ka dy mënyra

  1. Nga pyrit
  2. aircrack-ngJu mund të zgjidhni cilen te doni, Fuxion rekomandon pyrit.

Kjo është hap thelbësor se si doni të kapni handshake. A doni të shkëputni të gjitha pajisjet ose një pajisje të veçantë.

E rekomanduar është një sepse ajo kërkon fjalëkalimin të gjithë.

Do të hapë tre terminale.

1. Njëra është për kapjen e handshake
2. E dyta është për shkyçjen e klientit kështu që ju mund të kapni handshake pa pritur që klienti të bashkohet me rrjetin.
3. E treta është fluxion kështu që ju mund të ndaloni dy terminalet e tjera kur kapet handshake

Kur shihni WPA handshake është kapur si ky screenshot. Menjëherë shtypni 1 në terminalin tuaj. Devijimi i pajisjeve nga rrjeti ndalon internetin.

Do të ndalojë dhe do të kërkojë certifikatën SSL. SHKO përpara dhe zgjidhni 1

Hapi tjeter do te kerkoje në lidhje me ndërfaqen që ju keni vetëm një ndërfaqe web.

Pasi te zgjidhni gjuhen do të hapen 4 terminale.

Nga ana tjetër, viktima që po përdor wifi do të ridrejtohet në faqe si kjo

fluxion attack scr

Supozoni që përdoruesi do të shkruaj fjalëkalimin e gabuar por unë ju thashë se kapja WPA handshake do te behet ather vetem kur perdoruesi te fuse fjalekalimin e sakte.

Nëse viktima ka përdorur fjalëkalimin e saktë, atëherë ai mund të përdorë internetin.

Pasi te merrni fjalekalimin mbyllni të gjitha proceset e tjera. Pra, viktima juaj mund ta përdorë internetin pa asnjë problem

 

SHËNIM: Ky artikull është vetëm për qëllime edukimi. Albanian Cyber nuk mban përgjegjësi për ndonjë dëm të bërë nga ju. Lexo Disclaimer

Nëse keni ndonjë sugjerim, problem shkruani te komentet më poshtë.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu