Internet Banking

Të gjitha bankat në internet rrezikojnë t’u japin sulmuesve akses të paautorizuar në të dhënat personale, fondet dhe informacione të ndjeshme, sipas Positive Technologies.

Sulmuesit mund të kenë akses në të dhënat personale dhe informacione të tjera të ndjeshme nga pothuajse çdo bankë në internet, sipas një raporti të së enjtes nga Positive Technologies.

Shumica e bankave online përmbajnë dobësi kritike që mund të bëjnë kërcënime të mëdha nëse shfrytëzohen. Më shumë se gjysma (54%) e bankave në internet lejuan transaksione mashtruese dhe vjedhjen e fondeve, dhe të gjithë kishin kërcënime për akses të paautorizuar në informacionin e klientit dhe kompanisë, siç janë pasqyrat e llogarive dhe urdhërpagesat.

Rreth 77% e bankave në internet kishin të meta të sigurisë në metodat e tyre të legalizimit të dy faktorëve. Në disa raste, dobësitë u lejuan sulmuesve të hynin në rrjetin e korporatës të bankës.

Pjesa më e madhe e këtij informacioni përfundon në Dark Web. Kostoja mesatare e të dhënave të një përdoruesi të bankës në internet në Dark Web është vetëm 22 dollarë, sipas raportit – një çmim i ulët për një ndërprerje të madhe të jetës profesionale ose të konsumatorit.

Disa prej këtyre çështjeve të sigurisë rrjedhin nga bankat që nuk përdorin fjalëkalime një herë për autentifikim ose lejojnë fjalëkalime të vjetra, të cilat kanë më shumë gjasa të kompromentohen. Këto çështje kanë të ngjarë që bankat të duan të mbeten të sigurta, por të jenë miqësore.

“Largimi i masave të sigurisë në favor të lehtësimit të klientit rrit rrezikun e mashtrimit”, tha Galloway. “Nëse nuk ka nevojë për të konfirmuar një transaksion me një fjalëkalim një herë, sulmuesi nuk kërkon më akses në smartphone të viktimës dhe një fjalëkalim i vjetër rrit shanset për të qenë i thyer me brute force.”

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu