Faqja zyrtare e Uniden është kompromentuar për hostimin e dokumenteve MC Word dhe shpërndan një tip të viruseve Emotet të njohura si Geodo dhe Heodo.

Dokumentet e infektuara Word janë në gjendje që të shpërndajnë të JavaScript payloads të cilat kanë Geodo.

 “ Viruset Emotet janë viruse trojan të cilat janë në gjendje që të marrin informacion financiar, nga pajisjet dhe rrjeti i infektuar. Ato gjithashtu mund të futen në modulet e software-ve dhe të vjedhin të dhëna të çdo tipi, si dhe të  performojnë sulmet  DOS në sisteme të tjera. “

Cila është çështja –  faqja zyrtare e Uniden është kompromentuar dhe po hoston dokumente MS Word të cilat shpërndajnë viruse Emotet të njohura si Geodo dhe Heodo.

Dokumenti i infektuar Word është i ruajtur në  folder-in /wp-admin/legale/ dhe përmban viruese Emotet variant Geodo.

Të treja payload janë zbuluar tashmë nga 26 antiviruse në total.

Dokumenti i infektuar Word është listuar në databazën e viruseve të njohura në 20 programe antiviruse nga VirusTutal.

Si është gjendja tani? Pavarësisht se Uniden është bërë më dije për kompromentimin e faqes së saj zyrtare asnjë veprim nuk është marrë nga kompania.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu