Shumica e routerëve wireless sot vijnë me disa funksione të sigurisë si encryption (WEP / WPA), filtrimi i adresës MAC, ulja e fuqisë së transmetimit, çaktivizimi i DHCP dhe përdorimi i IP statik, dhe fshehja e SSID për të mbajtur rrjetin tuaj wifi larg nga hackimet. Secili mekanizëm sigurie wifi ndihmon në rritjen e vështirësive të përdoruesve të paautorizuar nga hakimi në rrjetet tuaja, por me siguri nuk i pengon ato të përcaktuara. Në këtë artikull ne do të përqendrohemi në një nga opsionet “Broadcast SSID” që gjendet në shumicën e ruterëve wifi.

Në thelb, kur opsioni i transmetimit SSID është aktivizuar, të gjithë pajisjet me aftësi wifi mund ta shohin routerin tuaj të listuar së bashku me një mori rrjetesh të tjera wifi. Ky opsion ofron një lehtësi për ju që të lidheni lehtë me të duke klikuar në SSID tuaj dhe duke futur çelësin e sigurisë. Megjithatë, kjo gjithashtu u lejon hakerëve të gjejnë rrjetin tuaj dhe gjithashtu të shohin forcën e sinjalit me llojin e sigurisë që përdoret drejtpërsëdrejti nga Windows edhe pa nevojën për të drejtuar një mjet skanimi rrjeti. Rrjetet WiFi të transmetimit nuk janë krejtësisht të padukshme, sepse ato mund të zbulohen me ndonjë nga 8 mjetet e përmendura më poshtë.

1. inSSIDer
inSSIDer është mjeti më i popullarizuar i skanimit Wi-Fi open source. Është e lehtë për t’u përdorur dhe për të kuptuar pa të gjitha konfigurimet konfuze. Pas instalimit, futja në SSIDer automatikisht do të përzgjedhë përshtatësin tuaj wifi për të filluar skanimin për pikat hyrëse në dispozicion. Pastaj rezultatet do të shfaqen në një tabelë të renditjes në programin që shfaq informacione të tilla si SSID, kanali, siguria, RSSI, adresa MAC, norma maksimale, dhe lloji i rrjetit.
inssider ssid

Rrjeti i fshehur wifi shfaqet në vijën e parë me një SSID të zbrazët, por pjesa tjetër e informacionit në lidhje me rrjetin që shfaqet. inSSIDer punon në Windows XP / Vista / 7 (32-bit & 64-bit) dhe gjithashtu në Android dhe Mac.

SHKARKO inSSIDer

 

2. WirelessNetView

Një tjetër shërbim i shkëlqyeshëm i vogël dhe i lëvizshëm nga Nir Sofer i quajtur WirelessNetView ju lejon të shihni rrjetet wifi rreth jush. Duke vendosur bazën e të dhënave OUI në të njëjtën dosje si WirelessNetView, ai mund të shfaqë edhe markën e routerit wifi bazuar në adresën MAC. Është e mundur të gjenerohet një skedar i raportit HTML nga menuja dhe gjithashtu ka mbështetjen e vijës së komandës për të ruajtur listën e rrjeteve wifi në një skedar të jashtëm TXT, CSV, HTML ose XML.

Wireless

Rrjeti i fshehur wifi shfaqet pa një SSID. Një veçori unike e gjetur në WirelessNetView është aftësia për të rifilluar Shërbimin Windows Wireless nga opsionet ose si alternativë nga hotkey Ctrl + R. WirelessNetView punon nga Windows XP në Windows 10.

SHKARKO WirelessNetView

3. Winhotspot

Winhotspot është në të vërtetë një aplikacion i vetëm që ju lejon të krijoni lehtësisht një pikë hotspot për të ndarë lidhjen tuaj në internet duke përdorur përshtatësin tuaj wifi. Megjithatë, gjithashtu vjen me një skaner i cili mund të arrihet nga skeda e Statistikave WiFi dhe duke klikuar butonin Rifreskoni shfaq të gjitha rrjetet wifi në dispozicion, duke përfshirë ato të fshehura.

winhotspot

Funksioni wardriving është shumë themelor që tregon vetëm informacione të rëndësishme të tilla si SSID, Auth, BSSID, Signal, Radio dhe Channel. Ky shërbim është vetëm 154KB në madhësi dhe funksionon vetëm në Windows 7 dhe 8.

SHKARKO WirelessNetView

4. Homedale

Homedal është një tjetër vegël monitorimi portativ për wifi që është në gjendje të tregojë rrjete të fshehura wifi. Programi ndahet në katër skeda të ndryshme që tregojnë një pasqyrë të përshtatësit tuaj wifi, pikat e hyrjes, grafiku i sinjalit dhe opsionet. Në pikën e pikave të hyrjes mund të shihni të gjitha rrjetet e zbuluara me nivelet e fuqisë së sinjalit që përditësohen automatikisht çdo disa sekonda.

homedale

Një tipar interesant i gjetur në Homedale është aftësia për t’u lidhur me pikën e aksesit duke klikuar me të djathtën në AP dhe zgjidhni Connect. Për fat të keq, komanda e lidhjes nuk bën asgjë për ato të fshehura pa SSID.

SHKARKO Homedale

5. NetSurveyor

NetSurveyor nga Nuts About Nets duket të jetë një vegël më profesionale si ajo vjen me opsionin për të regjistruar loget dhe riprodhimin e të dhënave. Për më tepër, një raport PDF mund të gjenerohet automatikisht nga menuja File që tregon rrjetet e zbuluara, beacon qualities, përdorimin e kanaleve dhe kohën / heatmap/spectrogram of channels. / spektrogramin e kanaleve.

NetSurveyor

Rrjetet wifi të fshehura tregohen si UNKNOWN_SSID_BSSID në program. Grafiku i shiritit të përdorimit të kanalit menjëherë ju tregon kanalet e mbivendosura ne bare me ngjyrë. Edhe nëse kompjuteri juaj nuk ka një përshtatës wifi, NetSurveyor mund të ekzekutohet si modal DEMO për ta pare se si funksionon. NetSurveyor punon nga XP SP3 me Microsoft .NET Framework version 3.5 ose më vonë.

SHKARKO NetSurveyor

6. Xirrus Wi-Fi Inspector

Xirrus Wi-Fi është më i madh në madhësinë e skedarit në 21MB nëse krahasohet me pjesën tjetër të skanarëve të përmendur në këtë artikull. Programi ka një lloj Programi kategorizohet në katër pjesë të ndryshme që është radari, informacioni i lidhjes, rrjetet e gjetura dhe historia e sinjalit. Radari thjesht tregon pikat e aksesit më të afërt për ju.

SHKARKO Xirrus WI-FI  Inspector

7. Vistumbler

Vistumbler është një skaner falas i rrjetit wifi i koduar në Autoit të bërë për Vista për të zëvendësuar Netstumblerin e vjetëruar. Vistumbler ka qenë që nga viti 2007 dhe një version i përditësuar është publikuar së fundmi. Metoda e përdorur nga Vistumbler për të skanuar pikën e qasjes është e njëjtë me metodën #8 më poshtë, përveçse rezultatet janë treguar në një tabelë të lehtë për t’u lexuar.

Vistumbler

SHKARKO Vistumbler

8. netsh

Nëse nuk jeni në gjendje të instaloni dhe të përdorni ndonjë nga 7 mjetet e mësipërme, netsh do të ishte alternativa juaj më e mirë. netsh është një mjet i komandës shell nga Microsoft i gjetur në sistemin operativ Windows. Thjesht nisni komandën e shpejtë dhe shkruani vijën e komandës në vijim për të marrë një listë të rrjeteve wifi. Është e këshillueshme që të shkëputeni nga çdo pikë aksesi përpara se të ekzekutoni këtë komandë për të marrë një rezultat më të saktë.

netwlan

Komanda netsh është e dobishme sepse nuk kërkon instalimin e programeve, por nuk vjen me një ndërfaqe grafike. Çuditërisht mjeti netsh është në gjendje të tregojë mjaft informacion të mjaftueshëm në krahasim me mjetet e palës së tretë të përmendura më lart. Duhet të kihet parasysh se nëse të dy lidhje me Wired dhe Wireless janë të lidhura, ju do të duhet të çaktivizoni lidhjen me wifi ose do të merrni mesazhin “There are 0 networks currently visible”.

 

 

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu