Disponueshmëria e rrjetit 5G pritet deri në vitin 2020 dhe kjo teknologji do të krijojë mundësi në shumë industri, sipas CB Insights.

Rrjetet kryesore të parashikuara 5G pritet të vendosen deri në vitin 2020 dhe do të transformojnë një numër të industrive për shkak të aftësisë së teknologjisë për të siguruar mbulim më të gjerë të rrjetit, lidhje më të qëndrueshme në internet dhe shpejtësi më të madhe të transferimit të të dhënave, sipas një raporti të fundit nga CB Insights.

Ndërsa 5G vendos skenën për mundësi të reja në shumë fusha, gjithashtu do të sjellë ndërprerje në ato industri, tha raporti.

CB Insights identifikoi 20 industritë që 5G do të ndikojë më së shumti. Këtu janë top 10:

1. Prodhimi
5G është gati të ndihmojë operacionet prodhuese të prodhimit të bëhen më fleksibël dhe efikase, duke përmirësuar sigurinë dhe duke ulur kostot e mirëmbajtjes.

2. Energjia dhe shërbimet
Infrastruktura kritike si energjia dhe shërbimet publike do të përfitojnë nga teknologjitë 5G, të cilat mund të krijojnë zgjidhje më inovative në prodhimin, transmetimin, shpërndarjen dhe përdorimin e energjisë, si dhe valën tjetër të karakteristikave dhe efikasitetit të rrjetit të zgjuar.

3. Bujqësia
Fermerët në mbarë botën po përdorin teknologjinë Iot për të optimizuar proceset bujqësore duke përfshirë menaxhimin e ujit, sigurinë e bagëtisë, dhe monitorimin e kulturave, vuri në dukje raporti. 5G mund të mundësojë mbledhjen e të dhënave në kohë reale, duke u lejuar fermerëve të monitorojnë, ndjekin dhe automatizojnë sistemet bujqësore për të rritur profitin, efikasitetin dhe sigurinë.

4. Shitje me pakicë
Më shumë se 100 milionë amerikanë bënë një blerje në smartphone e tyre në 2018, vuri në dukje raporti, dhe lëvizja në blerjen e telefonave celularë është kryesisht për shkak të rritjes së 4G / LTE. Shpejtësitë më të mëdha që do të sjellin 5G do të mundësojnë përvoja të reja me pakicë si sallat e veshjes në realitet virtual (VR).

5. Shërbimet financiare
5G do të përshpejtojë digjitalizimin e institucioneve financiare, duke përfshirë operacionet e brendshme në shërbimin ndaj klientit, tha raporti. Rritja e sigurisë dhe shpejtësisë do t’i lejojë përdoruesit të bëjnë gjithnjë e më shumë transaksione menjëherë në pajisjet e tyre, dhe t’i bëjnë tregtarët e largët një mundësi.

6. Media dhe argëtimi
5G do të sjellë mundësi të reja në media të lëvizshme, reklama të lëvizshme, broadband në shtëpi dhe TV, si dhe teknologji interaktive si VR dhe realitet i shtuar.

7. Shëndetësia
Në industrinë e kujdesit shëndetësor, 5G mund të rrisë efikasitetin dhe të ardhurat, duke ndihmuar sistemet shëndetësore të krijojnë rrjete më të shpejta dhe më efikase për të vazhduar me sasitë e mëdha të të dhënave të përfshira. Teknologjia mund të mundësojë gjithashtu përdorimin e pajisjeve të monitorimit të largët për të përmirësuar rezultatet e shëndetit.

8. Transporti
Sistemet e transportit që variojnë nga autobusët publikë në flotën private logjistike do të fitojnë dukshmëri dhe kontroll më të madh në sajë të 5G, tha raporti. 5G do të lejojë komunikimin e përmirësuar të automjeteve në automjet, duke bërë të mundur testimin e makinave vetjake. Këto rrjete gjithashtu do të ndihmojnë qytetet të kenë qasje në më shumë të dhëna rreth sistemeve të tyre të transportit.

9. AR / VR
E ardhmja e AR dhe VR varet nga rrjetet e besueshme 5G, sipas raportit. Këto teknologji kërkojnë një rrjet më pak të shtrenjtë dhe më të gjerë me vonesë më të ulët për të vazhduar zhvillimin dhe arritjen e adoptimit të gjerë, pasi kërkojnë shuma masive të përpunimit të të dhënave.

10. Kompanitë e sigurimit
5G do të ndihmojë agjentët e sigurimit të marrin vendime më efektive, pasi ata do të kenë qasje në të dhëna më të sakta, tha raporti.

Raportin e plotë e gjeni në linkun : https://www.cbinsights.com/research/5g-technology-disrupting-industries/

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu