Shumica e bizneseve moderne kanë inkorporuar zgjidhjet e sigurisë në internet në operacionet e tyre për të rritur efikasitetin. Në përgjithësi, në platformat dixhitale kryhen punë administrative, kontabël, marketing, komunikim etj.. Ky ndryshim ka avantazhe të dukshme, duke përfshirë atë që është më e shpejtë, përdorimi i disa resurseve dhe bashkëpunimi efektiv mes punonjësve.

Si rezultat, ndërmarrje të shumta kanë arritur të rrisin produktivitetin dhe të ardhurat e tyre dhe të zvogëlojnë humbjet që lidhen me mungesën e efikasitetit të përbashkët. Nga ana tjetër, përdorimi i IT për menaxhimin e të dhënave dhe proceseve të kompanisë paraqet një rrezik të konsiderueshëm për bizneset. Ka kërcënime të shumta që mund të komprometojnë platformën dixhitale.

Në terma të thjeshtë, korporatat dhe organizatat me hakerët e IT dhe personazhe të tjerë me qëllim të keq shpesh sulmojnë struktura. Kjo shpesh çon në humbjen e të dhënave kritike, kompromis të vazhdueshmërisë së biznesit, shpenzimet financiare dhe humbjen e besimit të klientit. Rritja e kërcënimeve të rrjetit tregtar ka çuar në një kërkesë më të lartë për profesionistët me njohuri dhe shkathtësi të sigurisë në internet.

Kjo fushë fokusohet në zbulimin, parandalimin dhe menaxhimin e kërcënimeve në platformat dixhitale. Përgjegjësitë gjithashtu do të përfshijnë ngritjen e masave të sigurisë dhe kryerjen e monitorimit të rregullt të aktiviteteve të rrjetit.

Shumica e njerëzve që punojnë në këtë fushë fitojnë të paktën një diplomë bachelor në sigurinë kibernetike ose në një fushë të ngjashme. Ata kanë nevojë për njohuri të specializuara për të ndihmuar në ndalimin e hakerëve dhe riparimin e dëmeve të bëra ndaj sistemeve. Këtu janë disa fakte hyrëse rreth hakimeve dhe sigurisë kibernetike për dikë të interesuar në këtë fushë.

10. Shumica e kërcënimeve kibernetike mund të parandalohen.
Ka shumë raporte për kompanitë, të cilat janë sulmuar nga hakerat dhe kanë humbur të ardhura të konsiderueshme. Ndërsa këto kërcënime duken komplekse dhe të sofistikuara për një sy pa përvojë, shumica e tyre mund të parandalohen duke vendosur masat e duhura të sigurisë.

9. Siguria e dobët e postës elektronike paraqet kërcënime të mëdha.
Një nga shkaqet kryesore të sigurisë së dobët të kompanisë është mesazhi i postës elektronike. Shpesh, njerëzit me qëllim të keq do të dërgojnë email phishing, të cilat përpiqen të marrin informacion konfidencial të kompanisë duke instaluar malware në rrjet ose duke u ridrejtuar në fusha të komprometuara.

8. Telefonat celularë mund të shkaktojnë shkelje të sigurisë.
Shumë kompani janë duke u mbështetur në pajisje të lëvizshme si smartphones dhe tableta për të kryer operacione jashtë zyrës. Ndërsa kjo është efiçente, një pajisje pa masat e duhura mbrojtëse mund të komprometohet lehtë nëpërmjet vjedhjes ose hakimit.

7. IoT do të paraqesë sfida të reja të sigurisë.
E ardhmja e botës së biznesit është në Internet of Things (IoT), i cili kërkon të ndërlidhë të gjitha burimet dixhitale. Ky integrim do të përmirësojë efikasitetin, por do të kërkohet një ekspertizë e madhe për të trajtuar kërcënimet e reja.

6. Shumica e kompanive shmangin enkriptimin.
Encryption është një koncept i mirënjohur i cili është i dizajnuar për të parandaluar të hakerat nga leximi i të dhënave konfidenciale nëse ata kanë akses në të. Fatkeqësisht, shumica e kompanive e favorizojnë këtë masë sigurie, por nuk e kanë zbatuar atë në organizatat e tyre.

5. Sulmet shkaktojnë humbje të besimit të klientit.
Kur hakerat sulmojnë një kompani, klientët humbin besimin tek ata. Kjo është veçanërisht e vërtetë për ndërmarrjet, të cilave u është besuar informacioni financiar. Prandaj, edhe nëse kompania rimëkëmb informacionet e tyre, rikuperimi i besimit të klientit të tyre do të jetë më i vështirë.

4. Kur kompanite jane down ne internet ato demtohen .
Sulmet kibernetike shkaktojnë joproduktive në biznes. Një kompani normale do të marrë kohë për të rigrupuar dhe për të rivendosur sistemet. Kjo mund të dëmtojë, sepse koha e ndërmarrë do t’u mundësojë konsumatorëve të kalojnë vëmendjen tek konkurrentët.

3. Neglizhenca e punonjësve mund të kompromentojë sigurinë e rrjetit.
Kërcënimet më të rëndësishme kibernetike vijnë nga hakerat dhe programet e tyre me qëllim të keq. Sidoqoftë, neglizhenca e punonjësve mund të kontribuojë në humbjen e të dhënave dhe shkeljeve të sigurisë. Ky aspekt duhet të llogaritet kur vendosen masat e sigurisë kibernetike.

2. Inteligjenca e sigurisë IT është nënvlerësuar.
Inteligjenca mbi kërcënimet e sigurisë në internet është në dispozicion në platforma të shumta me profesionistë të IT. Megjithatë, ky informacion nuk përdoret në shumicën e kompanive, sepse teknikët nuk janë në dijeni. Si një specialist, duhet të dini rëndësinë e të qenit të vetëdijshëm.

  1. Ka mungesa të aftësive të sigurisë kibernetike.
    Ndërsa shumica e bizneseve po e përdorin IT për detyrat e përditshme, kompani të shumta nuk kanë profesionistë për të trajtuar sigurinë e tyre. Kjo mund t’i atribuohet mungesës së ekspertëve të sigurisë kibernetike.

A mendoni se keni atë që duhet për të mbushur boshllëkun e teknologjisë informative dhe për t’u bërë ekspert i sigurisë kibernetike?

Mund të jetë vendimi më i mirë që ju do bëni ndonjëherë!

 

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj këtu